El Ple del Consell Comarcal es compromet a donar suport a les persones afectades per les clàusules sòl

La moció, presentada pel grup comarcal d’ENTESA, prospera amb el suport de tots els grups municipals excepte el Partit Popular que s’absté. El Consell Comarcal del Vallès vetllarà perquè a través del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) es garanteixi l’assessorament i la defensa jurídica a través de l’ OFIDEUTE.

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat per majoria la moció de suport a les persones afectades per les clàusules sòl presentada pel grup comarcal d’Entesa al passat ple de la institució. Amb aquest acord, l’ens supramunicipal demanarà el reforç del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) per garantir un assessorament objectiu i equitatiu en defensa dels drets de les persones afectades per aquesta clàusula imposada per entitats financeres via contractes hipotecaris o que hagin formalitzat una hipoteca basada en l’Índex de Referència sobre Préstecs Hipotecaris (IRPH).

La moció reclama que les entitats financeres “paguin tots els diners a les persones afectades tal i com diu la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i la del Tribunal Suprem”. Al mateix temps exigeix que “el govern central no faci cap maniobra per protegir els bancs”.

Entre altres qüestions, la moció aprovada insta el Govern de l’Estat a aprovar, amb diàleg i acord amb els grups parlamentaris, les organitzacions de consumidors i les plataformes d’afectats un projecte de llei amb l’objectiu que les entitats financeres facin efectiu el compliment de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016 sobre contractes celebrats amb els consumidors en els assumptes C154/15, C307/16 i C308/15, així com la sentència núm. 705/2015 del Tribunal Suprem de 23 de desembre de 2015 sobre condicions generals de la contractació i acció de cessament de clàusules abusives inserides en préstecs hipotecaris i altres contractes bancaris, mitjançant una solució universal i realitzada amb les màximes garanties i rapidesa i alhora donar compliment a la sentència.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies