El Mercadet setmanal estrena nova ubicació

La vella reivindicació dels paradistes del Mercat de venda no sedentari de Barberà del Vallès, conegut com el Mercadet setmanal, s’ha complert i ja té nova ubicació. A partir d’aquest dilluns 10 de juliol, els marxans instal•laran les seves parades entre el passeig Doctor Moragas i Pintor Fortuny.

El Mercadet és un dels llocs tradicionals de compra habitual per part de la ciutadania gràcies als seus preus competitius, per tenir possibilitat de veure i tocar els articles i per la gran varietat de productes. Però des de fa uns anys, i arrel de la crisi econòmica, les vendes van disminuir notablement i les parades van perdre consumidors. Amb aquesta nova ubicació l’Ajuntament de Barberà vol consolidar les parades dels marxants, millorar l’oferta, enfortir-ne la qualitat dels seus productes i treballar per unir sinergies amb la resta de sectors comercials del municipi, oferint així una oferta atractiva per a la ciutadania barberenca. Pere Pubill, Tinent d’Alcaldia de Comerç i Mercats ha manifestat la seva satisfacció per la nova ubicació. “Entenc que s’havia de fer cas a la demanda dels marxants. S’havia arribat a una situació insostenible de pèrdua de parades i des de l’Ajuntament sempre hem cregut que Barberà ha de mantenir i millorar el Mercadet. A més, creiem que la ciutadania en general, i els comerciants també ho valoren en clau de ciutat, on recuperem l’espai que sempre hauria de tenir el nostre mercadet, i dinamitzem el comerç de la zona”.
Per dur a terme aquesta reubicació, la regidoria de Comerç ha mantingut reunions tant amb els comerciants com amb el veïnat de la zona, per tal de conèixer les seves demandes així com mantenir-los informats dels canvis i les afectacions de via pública que la nova reubicació podien ocasionar. D’aquesta manera, es va informar que les parades i el recorregut de l’autobus urbà L1, direcció Baricentro, es modificarien tots els dilluns
(consultar el mapa de parades); i les zones blaves del carrer Pintor Fortuny, es veurien afectades. A més, als veïns i veïnes amb garatges privats se’ls va oferir la possibilitat d’aparcar els seus vehicles de forma gratuïta a l’aparcament municipal de Sabemsa, ubicat al carrer Pablo Picasso amb ronda de l’Oest.

Aquest dilluns han visitat el Mercadet el regidor de Comerç, Pere Pubill, i l’Alcaldessa de Barberà, Silvia Fuster, que varen parlar amb els paradistes abastament.

Més de mig segle d’història

El Mercat de venda no sedentari té més de 50 anys d’història. Cada dilluns, de 10 a 14h, ofereix un gran ventall d’articles a preus competitius i interessants.
Els barberencs i barberenques de més edat segur que recorden els inicis del Mercadet, en un primer moment ubicat en una de les artèries principals de la ciutat, el passeig Doctor Moragas, entre els carrers Pintor Fortuny i Pintor Murillo. L’any 1999, per tal de reformar i millorar l’avinguda es va decidir traslladar-lo a les portes de les Instal•lacions Esportives Can Llobet, i anys més tard, es va ubicar al recinte tancat de ronda de l’Oest. Ara, amb la nova ubicació al passeig Doctor Moragas i Pintor Fortuny, es vol recuperar la presència i l’atractiu de l’oferta comercial per a la ciutat.

Fotografies per gentilesa de Salvador Pou

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies