El Gremi de Pastisseria posa en marxa el concurs per trobar el millor croissant artesà de mantega de l’Estat

El Gremi de Pastisseria de Barcelona ja ha posat en marxa el IX Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2016, que es disputarà el proper 4 d’octubre al matí. Hi poden participar totes les pastisseries de l’Estat amb punt de venda propi i només cal que s’hi inscriguin abans del 30 de setembre seguint les indicacions del web.

El concurs començarà a les 8h amb l’entrega dels croissants a la seu de l’Escola de Pastisseria de Barcelona. Els candidats hauran d’entregar 12 croissants de mantega de banya recta, cuits i amb un pes d’entre 45 i 65 gr. No podran estar farcits ni decorats i la mantega haurà de ser l’ingredient principal. Cada pastisser haurà d’entregar les peces acompanyades d’un sobre blanc amb nom, adreça i telèfon.

A partir de les 10.30h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria valoraran els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Entre els membres del jurat hi haurà el guanyador del concurs l’any 2015, el pastisser Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera. Com cada any, l’últim guanyador presideix el jurat però no pot ser candidat. Les deliberacions són secretes i les puntuacions no es fan públiques.

Reivindicant la pastisseria artesanal

El campionat l’organitza per novè any el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, específicament en un producte tan emblemàtic com el croissant. Alhora, vol ser un reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha pastisseries com Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011) o Hofmann (2010).

El concurs, patrocinat per Farines Ylla i la mantega Elle&Vire, se celebrarà en el marc de la mostra professional de pastisseria Expo Nadal.

Deixa un comentari