El Consell Comarcal encarrega a la UAB un informe per a desplegar la Llei de mesures urgents en l’habitatge i la pobresa energètica a la comarca

El Consell Comarcal ha acollit avui una reunió amb la Universitat Autònoma i els  responsables polítics d’habitatge dels ajuntaments de Sabadell i Terrassa amb l’objectiu d’elaborar un dictamen jurídic en relació al desplegament de la Llei 24/2015.

Aquest marc de col·laboració amb la UAB ha de servir per a obtenir un procediment únic en l’aplicació de la llei, el qual ha de permetre als ajuntaments desplegar la Llei amb garanties a l’hora de fer-la  complir a les entitats financeres.

L’objectiu que es marca el Consell Comarcal i les adminstracions locals és la cessió d’habitatges buits amb l’objectiu d’atorgar-los en règim de lloguer social a les famílies amb més dificultats socio-econòmiques.

D’altra banda, aquest encàrrec a la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona  també ha de fer  viable i àgil la gestió del deute derivat dels impagaments dels subministraments bàsics de la llar.

La reunió d’avui ha comptat amb la participació de Pol Altayó, President de la comissió informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de Vida del Consell Comarcal, Maties Serracant, Segon tinent d’alcalde, responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell, Lluisa Melgares, Regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Terrassa i Esther Zapater, degana de la Facultat de Dret de la UAB.

Pol Altayó s’ha mostrat satisfet pel resultat de la reunió i ha destacat la voluntat del Consell de continuar treballant a nivell comarcal per a fer front als problemes relacionats amb l’habitatge i els subministraments bàsics. Altayó també ha assenyalat que “la nostra intenció és ampliar el resultat d’aquesta col·laboració a tota la comarca”.

L’encàrrec realitzat a la Universitat Autònoma s’emmarca en l’acord sobre habitatge assolit al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del 2 de febreunio habitatgerer.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies