El Consell Comarcal celebra el Ple ordinari

El ple ordinari del Consell Comarcal del 18 de gener ha aprovat la modificació de l’ordenança Fiscal número 9 referent a la taxa d’avaluació mediambiental. També ha aprovat la modificació del Reglament del Mercat comarcal Mercavallès i el calendari de sessions del Ple comarcal per aquest any 2018.

Aprovació de la modificació de l’ordenança Fiscal número 9 referent a la taxa d’avaluació mediambiental

El Consell Comarcal té establert el servei d’avaluació ambiental d’activitats, d’acord amb la normativa reguladora. Afecta les activitats relatives a usos majoritàriament industrials, de gestió de residus, d’energia o recreatives, d’una envergadura determinada. Fora d’aquesta envergadura o activitats, la competència és municipal, o bé de la Generalitat de Catalunya. Es presta el servei a 10 municipis de la comarca que no tenen OTAC propi (Òrgan Tècnic Ambiental). El volum anual és d’uns 23 expedients.

Aquesta taxa no s’actualitzava des de 2014 i el preu que ara s’assoleix es situa en la línia mitja de la resta de consells comarcals. La nova taxa manté la mateixa estructura que la anterior: una part fixa per tramitació de l’expedient (el 30% del total del cost) i una part variable pel cost d’avaluació (el 70% restant). No es cobra cap taxa si l’informe resulta desfavorable i es requereix la presentació de nova documentació, i per tant un nou tràmit de valoració i informe. Així mateix actuen d’altres consells comarcals.

El tram fix de la taxa resulta de 357,52 euros per sol•licitud. En relació amb la taxa anterior, l’increment ha estat de 147,27€ per als nous expedients i 109,36€ per als controls i canvis no substancials. La modificació de l’ordenança fiscal s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT, ERC, Entesa i les CUP-CAV.

Aprovació de la modificació del Reglament del Mercat comarcal Mercavallès

El ple del Consell Comarcal ha aprovat inicialment la modificació del Reglament del Mercat comarcal de fruites i verdures del Vallès Occidental, Mercavallès. Es publicarà l’anunci al Butlletí Oficial de la Província i al tauler d’anuncis d’aquest Consell Comarcal, a la web comarcal, i a un diari comarcal dels de major difusió de la Província per tal que durant el termini de 30 dies hàbils, comptats a partir del dia següent al de la publicació al Butlletí Oficial, els ciutadans puguin presentar les reclamacions i/o suggeriments que considerin oportuns. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT i ERC, i les abstencions de l’Entesa, CUP-CAV, Ciutadans i PP.

Calendari de sessions de Ple de 2018

El ple celebrat aquesta tarda ha aprovat el calendari de sessions ordinàries del l’òrgan col·legiat del Ple del Consell Comarcal, per a l’anualitat del 2018, de conformitat amb els acords de configuració del cartipàs comarcal adoptats pel plenari en sessió del dia 29 de juliol de 2015, i que es detalla a continuació: 18 de gener, 15 de març, 17 de maig, 19 de juliol, 20 de setembre, 15 de novembre. L’hora de la celebració de les sessions ordinàries s’estableix a les 17:00 hores. El calendari ha estat aprovat per unanimitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies