El Consell Comarcal avança en l’elaboració del nou Programa d’Actuació Comarcal 2016-2020

El Ple del Consell Comarcal ha validat els treballs realitzats per la institució per la redacció del nou Programa d’Actuació comarcal (PAC) pel període 2016-2020. Aquests treballs es traslladaran al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental que haurà d’aprovar-lo. El Pla d’Actuacions Comarcal 2016-2020 s’entén com a com full de ruta i instrument per a l’acció política i tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental i dels consorcis adscrits (Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i del Consorci de Turisme del Vallès Occidental).

El Programa s’està elaborant amb la voluntat de màxim consens i la participació dels òrgans institucionals, dels representant institucionals dels ajuntaments i dels professionals que actualment en formem part. Tal com explica el president del Consell, Ignasi Giménez “el nou Pla vol apostar per impulsar noves formes d’abordar les polítiques comarcals i per contribuir a la millora dels models de gestió existents”. El PAC està concebut com a un document viu, dinàmic i obert a la seva permanent adaptació a necessitats territorials. Vol posar èmfasi en les preocupacions i demandes que des dels ens locals es determinin com a elements comuns de les polítiques suparlocals i/o comarcals.

Aquest Programa és fruit de l’anàlisi de les necessitats de la comarca i de les oportunitats de futur del territori. També neix de les bases per a una estratègia compartida de les administracions públiques locals i de diferents treballs realitzats per l’Observatori Comarcal, com el que recull els Temes centrals per desenvolupar polítiques locals conjuntes en el marc de l’Estratègia Europea 2020.

foto ple juliol 2016

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies