Dimiteix Miquel Soler com a regidor responsable de Ràdio Sabadell

En el Ple celebrat ahir a Sabadell i com a conseqüència del conflicte general amb els treballadors i treballadores de Ràdio Sabadell, Miquel Soler, responsable polític de l’emissora va presentar la dimissió que va ser acceptada per l’Alcalde de Sabadell.

La moció de l’oposició, que demanava apartar Soler, cessar la cap d’Operacions, readmetre Guerrero i introduir representants de la plantilla al Consell d’Administració, ha estat rebutjada pels socis de govern. Però la novetat, negociada entre els socis de govern en els darrers dies, és que Soler s’aparta de la gestió de Ràdio Sabadell. No sense un cert misteri. Soler ha iniciat la seva intervenció recordant que el regidor de Comunicació, des de l’inici del mandat, és el propi alcalde, però que ell té delegat el programa d’Eines comunicatives. Assegura que des d’aquest àmbit ha desencallat la direcció, bloquejada des del 2013, s’han incorporat redactors, s’han fet propostes per millorar els horaris de treball i s’ha obert una proposta de negociació de conveni.

S’ha adaptat una empresa nascuda el 2001 a dia d’avui. El sector ha canviat molt en aquests 15 anys”, ha dit Soler, en referència a la digitalització. “Calia introduir canvis amb una mínima afectació però calien canvis valents. Ha estat la tasca desenvolupada en aquest any, no lliure d’entrebancs ja que han surat coses que no s’havien comunicat abans que complicaven la viabilitat de l’emissora. Hi havia deutes contrets d’una important gravetat que no se’ns havien comunicat. Però ara tenim un projecte que comença amb un nou portal d’informació, que s’estrenarà en breu, on hem de fer caure altres iniciatives amb nous continguts en el sector de la publicitat o el cinema. Jo voldria una empresa que no depengui només dels resultats d’un dels seus canals, la ràdio. Ara cal desenvolupar aquest pla”.

En aquest sentit, i aquí la novetat, ha assegurat que fa dies ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, perquè ara lideri la nova fase la persona més addient. Però Fernàndez no ha confirmat si acceptava o no la renúncia fins minuts després, després de totes les rèpliques i només abans de votar.

Li agreixo la voluntat i el gest d’apartar-se de la seva responsabilitat i ser part de la solució, de posar la ràdio per davant de qualsevol altra cosa, i la ciutat. Sé que és una decisió difícil. Demà decidiré qui ocupa aquesta responsabilitat amb el govern i els comunicaré”, ha assegurat l’alcalde al final de la discussió del punt.

Així Soler s’aparta de la gestió de l’emissora municipal, després d’una greu crisi que ha fet posicionar fins i tot al Col·legi de Periodistes, el Sindicat de Periodistes i més de 1.200 persones a títol individual. Una renúncia “honorable” per al popular Gesa però “estèril” pel socialista Ayuso, que no li ha donat cap valor.

Dura càrrega de l’oposició

Els partits de l’oposició han carregat fort, abans i després de la seva intervenció, contra el regidor Soler i la direcció operativa de l’emissora. També, amb menor intensitat, contra la direcció. Gens contra la gerència. Rossinyol (CiU) ha demanat que s’assumeixin “responsabilitats polítiques” i ha acusat l’Entesa i EUiA de cinisme. Les dues formacions han signat el manifest de la plataforma Ràdio Sabadell diu prou, però al ple han votat conjuntament amb la resta del govern i contra la moció de l’oposició.

Ayuso (PSC) ha parlat “d’acomiadaments polítics, amenaces als treballadors, ingerències polítiques i mala gestió tècnica”. Assegura que Soler i la cap d’operacions Matamala han mentit el consell d’administració. Hernández (C’s) ha revelat que el regidor va “amenaçar” tres representants de la plantilla amb no millorar les condicions salarials i acomiadar més treballadors quan ells van fer una sèrie de reclamacions per escrit a la direcció. “Vosté és el responsable polític i ells es van dirigir a la seva direcció. Vosté no sap quin és el seu rol? És suficientment greu per no seguir”, ha dit, qualificant el govern com de “supervivència”, ja que cap soci de govern s’atreveix a discutir les àrees de gestió de la resta de formacions. Gesa (PP) ha demanat un “canvi de rumb”, com també Lluis Monge, que ha parlat de “purgues estalinistes i cacera de bruixes”.

Malgrat l’anunci polític, l’oposició ha reiterat la petició de cessament de Carme Matamala i la readmissió de Manolo Guerrero. El govern ha assegurat que es posarà en marxa un procés de mediació a partir d’ara. Els membres de la plataforma Radio Sabadell diu Prou s’han mostrat satisfets però gens convençuts doncs no tenen cap informació de com serà el futur de la casa i no han aportat cap solució a l’acomiadament de Manolo Guerrero.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies