Diada Nacional de Catalunya 2018 · Declaració del PSC

Diada Nacional de Catalunya 2018 · Declaració del PSC

Som a les portes d’un nou Onze de Setembre, d’una nova Diada de Catalunya. Una data que ens recorda la necessitat de construir Catalunya al voltant del ca-talanisme, des de la nostra història i fidels al nostrecompromís de forjar una societat catalana moderna, oberta, plural i activa en el desplegament d’una Es- panya i d’una Europa federals.

Partint del convenciment que Catalunya té una iden- titat política diferenciada i plural, el catalanisme rei- vindica autogovern al servei del progrés econòmic i social del país, municipalisme per garantir el desen- volupament de tot el territori i cogovern d’Espanya i per extensió d’Europa oferint corresponsabilitat i soli- daritat. I partint del convenciment que el país és de tots i totes els que hi vivim, el catalanisme ha volgut sempre fer de Catalunya un sol poble, assumint i re- coneixent la diversitat social, cultural i ideològica com a base de la seva convivència i de la seva riquesa.

Totes les experiències traumàtiques que hem viscutcol·lectivament l’últim any (desdeny per les reglesfonamentals i compartides del nostre autogovern, fugida d’empreses i dipòsits bancaris, intervencions policials, aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, polítics empresonats o defugint l’acció de la justícia, deixadesa en la gestió del dia a dia de la Generalitat, trencament de governs municipals que funcionaven, divisió i tensió socials) per culpa del xoc estèril entre la fugida endavant de l’unilateralisme i la judicialització com a resposta de l’immobilisme, ens han demostrat que fora del catalanisme no hi ha estabilitat interna ni orientació segura per a l’avenç del nostre país.

És per això que, en aquesta Diada 2018, els i les so- cialistes catalans volem reiterar més que mai que el

futur polític de Catalunya només es pot inscriure en el marc d’un nou impuls catalanista. Un nou impuls al voltant del catalanisme entès com un ampli cor- rent de pensament polític inclusiu i transversal que integra:

  • Voluntat de reconciliació: canviar la lògica de majo- ries i minories, de vencedors i vençuts, de la impo- sició, per la lògica del diàleg, la negociació i l’acord a partir del reconeixement d’errors i la predisposi- ció a entendre i respectar les raons de tothom.
  • Governabilitat: reprendre la confiança i la norma- litat institucional per tornar a desplegar les políti-ques públiques que necessita el país (finançament,infraestructures, serveis del benestar, sostenibilitat, drets laborals i ocupació…)
  • Una solució política: el respecte al marc legal i la desjudicialització com a premisses per, des del di- àleg entre catalans i entre catalans i la resta d’es- panyols, construir propostes polítiques acordades que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya pu- guem referendar amb el nostre vot.

El recent canvi de govern a Espanya fa d’aquest nou impuls catalanista una possibilitat real que entretots hem d’aprofitar. Tots els catalans i catalanes ne- cessitem tancar el parèntesi de desconcert i angoixaque hem viscut en els últims mesos i poder, de nou, sentir-nos orgullosos del nostre país, de les seves fi- tes i les seves esperances. Els i les socialistes de Ca- talunya, des dels nostres valors de llibertat, igualtat i fraternitat i des dels nostres principis de pau, justícia social i federalisme, lluitarem com sempre sense de- fallir per aconseguir-ho.

Visca l’Onze de Setembre!! Visca Catalunya!

page1image2903632page1image3013840

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies