Dia Internacional contra l’homofòbia, lesbofòbia i la LGTBfòbia

 

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO) se celebra el 17 de maig coincidint amb l’eliminació el 1990 de les llistes de malalties mentals per part de l’Assemblea General de  l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat.

No obstant això, la transsexualitat encara es defineix en els manuals internacionals de diagnòstic com “trastorn de la identitat sexual”.

Encara hi ha més de 79 països que , avui, mantenen que homosexualitat és il·legal i que en una desena d’aquest, fins  i tot continua vigent la pena de mort. Una realitat totalment inacceptable. La situació del col·lectiu LGTBI a molts països és veritablement dura, amb un clima d’hostilitat i assetjament preocupantment elevat.

Tant a Espanya i a Catalunya  la situació és molt millor, però queda molt per fer. Es va aconseguir molt amb les lleis del matrimoni entre persones del mateix sexe a nivell estatal, i amb les polítiques aplicades als municipis i regions per combatre la LGTBIfòbia.

Però només amb educació i respecte a tothom , al que sent o viu d’una manera diferent a la nostra, es podrà aconseguir eradicar l’homofòbia. Defensar  els drets de les persones LGTBI és defensar els valors universals d’igualtat i dignitat per tots.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies