Delphi anuncia que tanca a Sant Cugat i posa en perill 540 llocs de treball

Un dels municipis més afectats per l’anunci és Cerdanyola del Vallès (57 treballadors afectats), a més d’altres com Sabadell (26), Barberà (12), Montcada (6) o Ripollet (16)

El fabricant de bombes d’injecció dièsel aposta per endur-se la producció a Romania i busca un comprador que es vulgui quedar les instal·lacions.

El proveïdor de l’automòbil Delphi ha anunciat a la plantilla que vol tancar la fàbrica de Sant Cugat del Vallès a finals d’aquest any. La notícia posa en perill 540 llocs de treball i un centenar més d’empreses subcontractades que treballen a les instal·lacions, segons ha explicat el portaveu de CCOO al Vallès Occidental, Jordi Arnaiz.

La fàbrica de Sant Cugat es dedica a produir bombes d’injecció per als vehicles dièsel, però el seu producte s’ha anat quedant antic. L’empresa ha optat per endur-se la producció de Catalunya cap a una planta de Romania. “Ja fa un parell d’anys que vèiem que l’activitat baixava i no venien nous productes”, va criticar Arnaiz.

Delphi va argumentar en un comunicat que “els c ostos estructurals de la planta” no permeten assignar-li noves oportunitats per fer-la viable. Va apuntar a diversos factors “de negoci” que fan impossible que la fàbrica sigui competitiva.

Les instal·lacions ja van patir una retallada de plantilla el 2013, un expedient de regulació d’ocupació que va costar 170 llocs de treball. La planta havia arribat a tenir prop d’un miler de treballadors, però els últims anys els processos de reestructuració els han acabat reduint a la meitat.

La direcció europea de Delphi ha pres la decisió aquest dijous i l’ha emmarcat també en la crisi d’imatge i vendes del dièsel al mercat Europeu, una referència implícita a la crisi de Volkswagen.

La Federació del PSC del Vallès Occidental Sud s’ha posat a disposició del comitè d’empresa de la fàbrica Delphi de Sant Cugat per evitar el seu tancament a finals d’any, tal com ha anunciat avui la direcció. Els socialistes instaran al Govern a fer les gestions necessàries per trobar una sortida viable al conflicte.

L’exalcaldessa socialista de Cerdanyola, Carme Carmona, ha dit que demanaran al Conseller de Treball i Indústria la mediació necessària per evitar l’acomiadament dels treballadors de Delphi –300 dels quals son del Vallès Occidental– i també a fer gestions per evitar el trasllat de la planta. «Reclamarem al Conseller l’elaboració i aplicació d’un Pla d’Industrialització específic per al Vallès Occidental, ja que el Vallès serà industrial o no serà», ha sentenciat Carmona. L’ex-alcaldessa i candidata al Congrés dels Diputats a les darreres eleccions Generals, ha insistit que la indústria és la base del progrés i l’ocupació a la nostra comarca i al país: «hem de lluitar no només per mantenir les nostres fàbriques sinó també per crear-ne de noves»

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies