Definit i presentat el protocol de funcionament Contra la Violència Masclista

Dins de les activitats organitzades pel Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la violència vers les dones, el passat 1 de desembre va tenir lloc a la Biblioteca Esteve Paluzie la presentació pública del ‘Protocol municipal per a l’abordatge integral de la violència masclista en l’àmbit de la parella’.

vgb-0007L’acte va ser presentat per l’Alcaldessa de la ciutat, Sílvia Fuster Alay, i la regidora de Programes per a col·lectius socials, Mireia Sánchez Pi. L’alcaldessa va destacar la importància de la creació d’aquest protocol, que va ser aprovat per unanimitat en el Ple Municipal del passat 23 de novembre, i en el que han participat diferents departaments de l’Ajuntament i institucions amb l’objectiu de ser una eina pràctica per les persones professionals implicades. Concretament, hi han participat professionals dels departaments de l’Ajuntament de: Benestar Social, Programa de Polítiques per a l’Equitat de Gènere, Joventut, Salut, Educació, Promoció Econòmica, Policia Local i d’altres institucions com Mossos d’Esquadra, Hospital Taulí, Àrea Bàsica de Salut, Centre de Salut Mental, Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències, Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, Jutjats de Cerdanyola, Fiscalia, Metgesses Forenses i Col·legi Oficial d’Advocats de Sabadell.

Diferents professionals de la comissió tècnica que ha elaborat el protocol van explicar el seu funcionament i també els diferents àmbits d’intervenció: prevenció, detecció, atenció i recuperació, tal com recull la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

L’objectiu del protocol és garantir el treball en xarxa dels diferents serveis que poden detectar una situació de violència masclista, en qualsevol dels nivells d’intervenció, per tal de fer un abordatge integral i donar una millor i més adequada resposta.

Va quedar molt clara la necessitat de posar els esforços i l’èmfasi en la prevenció, apostant per una veritable coeducació, que transmeti uns altres valors a les nenes i nens, atès que és l’única manera d’eradicar la violència masclista.

A l’activitat van assistir 45 persones, 41 dones i 4 homes, que van valorar de forma molt positiva aquest tipus d’actuacions.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies