‘Creixem entre plantes’: Un projecte compartit entre infants i jovent del municipi

El passat 9 de novembre es va iniciar el projecte ‘Creixem entre plantes’, on participa l’alumnat del PFI – Programes de Formació i Inserció en l’especialitat ‘Auxiliar de vivers i jardins’ de la Fundació Barberà Promoció, els infants de les Llars d’Infants La Baldufa i La Blava i l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès.

Aquest projecte es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual els infants de les llars, juntament amb l’alumnat de Barberà Promoció i de l’institut, milloren els seus aprenentatges referents a coneixements, capacitats, destreses, actituds i valors morals, i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb l’entorn.

Així doncs, s’estableix una relació tridireccional de manera que l’alumnat de PFI ajuda i ensenya als infants de les llars d’infants de La Baldufa i La Blava com creixen les plantes, com es cuiden i quines característiques peculiars tenen, fent servir els espais verds dels que disposen. Alhora els més petits ajuden i serveixen de motivació per aprendre al jovent.

Paral·lelament, l’alumnat de l’Institut Bitàcola es veu inclòs en aquest projecte amb la finalitat d’observar, participar i recollir les accions que es desenvolupen al projecte amb l’objectiu d’informar a la ciutadania del municipi mitjançant notícies i la preparació d’una exposició divulgativa a la finalització del projecte. El projecte finalitzarà al juny del 2017.

La formació PFI està autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es realitza en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies