Concentració contra la Violència vers les dones convocada per Dones.com

P1020016webEl passat dilluns, 25 de juliol, l’Associació per a la Igualtat Dones.com, sota el lema ‘Barberà diu prou a la violència vers les dones’, va tornar a convocar a la ciutadania a la plaça de la Vila, a una nova concentració per mostrar el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista arreu del món.
En aquesta ocasió l’entitat, a més de denunciar que 27 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, va fer èmfasi en les diverses formes en les que la violència masclista es manifesta a la nostra societat. Un exemple serien les agressions sexuals que succeeixen en un context festiu, com ha passat recentment a les festes de San Fermín, a Pamplona, on s’han comptabilitzat quatre denúncies per violació, una per intent de violació i onze per abusos sexuals.
Van voler destacar com, malauradament, les agressions sexistes són formes d’opressió patriarcal que apareixen constantment en la quotidianitat i en els espais, amb l’excusa del context festiu, l’alcohol i altres drogues. De fet tot això el que fa és legitimar i justificar les conductes dels agressors i culpabilitzant a les dones, fent que aquestes formes de violència es normalitzin, quedant silenciades, minimitzades i reproduïdes. Van reiterar la seva denúncia amb fermesa a tot tipus de violència contra les dones i,
especialment, la que es dóna en ambients festius. Com a totes les concentracions van finalitzar l’acte fent uns minuts de silenci, en memòria de les dones assassinades. Recordem que l’associació fa aquesta convocatòria des de l’any 2004, el dia 25 de cada dos mesos. La propera concentració serà el diumenge 25 de setembre a les 19h a la Plaça de la Vila.

P1020012web

P1020006web

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies