Comunicats de condemna a l’empresonament dels membres del Govern de diferents estaments i entitats

La Diputació de Barcelona condemna l’empresonament del vicepresident i dels consellers del Govern legítim de la Generalitat

El govern de la Diputació de Barcelona rebutja i condemna l’empresonament del vicepresident i dels consellers del Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, dictat dijous per l’Audiència Nacional. També mostra el suport als seus familiars i amics, així com al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la resta de consellers.

Així mateix, exigeix l’alliberament dels empresonats, tal i com ja va manifestar després de l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, i que l’Estat espanyol posi fi a la repressió política i judicial que està patint el nostre país. Com ha reiterat en les últimes hores el president Puigdemont, empresonar un govern per complir el seu programa electoral és situar-se directament fora de l’estat de dret.

El govern de la corporació reitera la necessitat que la Unió Europea i la comunitat internacional prengui partit a favor del diàleg i el consens establint els mecanismes necessaris que facin viable una mediació entre les parts, especialment a la vista dels greus esdeveniments que dia a dia es succeeixen a Catalunya.

La Diputació de Barcelona, la principal institució supramunicipal del país, que treballa al costat dels 311 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, manté el seu compromís de garantir el funcionalment i l’autonomia del poder local.

 

Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya

L’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya rebutja l’empresonament de càrrecs polítics escollits democràticament per la ciutadania, i de persones de la societat civil en el seu dret d’exercir la llibertat de pensament i la llibertat d’opinió.
No entenem la judicialització d’un conflicte de naturalesa política.
La llibertat d’opinió, la llibertat de pensament, cumplir amb el mandat d’un Parlament han de ser uns drets democràtics, dignes d’una societat com és la nostra.
Aquest fracàs polític mostra una manca de voluntat per resoldre el problema.
Només amb la llibertat, el respecte i el diàleg, es trobaran les solucions. Aquests drets són els que el nostre poble demana, exigeix i espera dels nostres polítics que els volem en llibertat.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies