Comunicat referent a les declaracions del col·lectiu LGTBI en què s’acusa la Generalitat d’inacció en el cas d’un detingut per un delicte d’odi i amenaces

En relació a les declaracions del col·lectiu LGTBI de Catalunya en què s’acusa d’inacció a la Generalitat i als Mossos d’Esquadra en relació a la detenció d’un veí de Mataró per un delicte d’odi i amenaces, la Direcció general de la Policia vol manifestar el següent:

– La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha investigat aquests cas des del primer moment en què va tenir coneixement d’una denúncia promoguda per l’Observatori Contra l’Homofòbia que es va adreçar el mes d’agost al departament de Treball, Afers Socials i Família i la d’un ciutadà en relació a unes amenaces de caràcter homòfof publicades a les xarxes socials.

– La detenció del veí de Mataró que proferia aquestes amenaces s’anava a fer de manera imminent però no es va poder dur a terme perquè en el moment en què els investigadors van comunicar al Fiscal d’Odi i Discriminació d’aquests fets investigats, aquest els va informar que el Jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona ja ho estava investigant conjuntament amb el Cos Nacional de Policia que havia rebut una denúncia d’una entitat d’àmbit estatal.

– Finalment, i atès que aquest jutjat ja estava investigant aquests fets i que per tant ja hi havia un procediment judicial obert, el Cos Nacional de Policia va detenir l’home que, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat el diumenge 4 de setembre.

– El dilluns, 5 de setembre, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que l’home havia tornat a proferir amenaces de caràcter homòfof a les xarxes socials, de manera que va informar novament a la fiscalia dels fets i avui ha remès tota la informació al jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona el qual ha informat que ha inhibit la causa a un jutjat de Mataró. Per aquest motiu, els Mossos remetran demà aquestes diligències al jutjat competent en aquest cas.

– Atès que el cas està judicialitzat, les possibles actuacions han d’enmarcar-se en aquests diligències judicials. El Cos de Mossos d’Esquadra està a disposició del que determini el jutjat i de les actuacions que pugui ordenar, com es fa ordinariament .

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies