Comunicat del PSC de Barberà del Vallès

El Partit dels Socialistes de Catalunya, de Barberà del Vallès, manifestem el nostre compromís ferm per garantir la defensa de les institucions de Catalunya i la llibertat d’expressió de la ciutadania i fem una crida urgent al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat perquè retornin a la via del diàleg i de l’acord per buscar solucions al conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya.

El PSC té una llarga trajectòria de defensa de la democràcia i de les llibertats a Catalunya. Hem estat un partit compromès en la recuperació de les institucions catalanes, amb la democràcia i les llibertats des de la clandestinitat i en els anys de la Transició democràtica. Avui continuem compromesos amb els principis democràtics, però creiem que cal una reforma de la Constitució per impulsar un Estat federal al conjunt d’Espanya.

Per això ens preocupa molt que el Govern de Rajoy utilitzi sols mitjans judicials i policials en aquest conflicte i posi en greu risc les institucions del nostre país.
Ens preocupa que el Govern Puigdemont també situï a les institucions catalanes fora de la llei, carregant-se el reglament del parlament, l’estatut i la constitució, i fent una crida a increpar alcaldes. I ens preocupa també la incertesa que s’ha instal.lat al Govern municipal de Barberà del Vallès amb incompliments programàtics, greus desqualificacions personals i manca de governabilitat. La ciutadania ens reclama seny, governança i responsabilitat. I els càrrecs electes hem de donar resposta a les seves inquietuds, escoltant i amb voluntat de cercar acords per la cohesió social, l’avenç democràtic i la millora de l’estat de benestar.

Per tot això i en defensa dels valors universals de Democràcia, que han d’unir tota la ciutadania, des del PSC de Barberà del Vallès adrecem les consideracions següents:
1. Els regidors i regidores som representants de tota la ciutadania dels nostres pobles i viles. A ells, sense distinció, ens devem i per ells actuem en el marc de les nostres competències i responsabilitats.
2. Els socialistes ja vam advertir i denunciar la intenció del govern de la Generalitat de convocar un referèndum fora de la llei i sense garanties. No és competència dels ajuntaments ni se’ns pot traspassar la pressió institucional per aquest referèndum.
3. A Catalunya fa 7 anys que hi ha un problema polític que no s’ha sabut gestionar políticament, ni des del Govern de la Generalitat, ni des del Govern de l’Estat. Ambdós governs han pilotat dos trens en vies de xocar.
4. Ara, més que mai, necessitem recuperar els espais de diàleg entre governs, partits, i societat, per instaurar un clima de normalitat democràtica.
5. El PSC, amb una llarga tradició de defensa dels drets civils, la legalitat i la cohesió i la unitat del poble català, manifesta que cap solució política vindrà de la instal·lació de les institucions en la il·legalitat, ni només, de l’aplicació imprescindible, de l’estat de Dret. Els avenços polítics s’aconsegueixen per vies polítiques.
6. Reclamem a les institucions, catalana i espanyola, que seguin per trobar una solució política que instauri la normalitat democràtica al nostre país. Concretament demanem:
a. Al govern català que desisteixi del seu intent de celebrar un referèndum il·legal.
b. Al govern espanyol, a l’obertura d’una via política per a la recerca de solucions i a la proporcionalitat i mesura en totes les accions que emprengui.
7. Finalment, ens adrecem a la ciutadania, fent una crida a la calma, a la manifestació pacífica de les diferents posicions polítiques i al manteniment del respecte i la cohesió social.

Barberà del Vallès, 20 de setembre de 2017

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies