COMUNICAT DE SITUACIÓ DE PREALERTA DE L’INUNCAT

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.

Avui dimarts durant la tarda es preveuen xàfecs intensos que aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra, i també es produiran ratxes de fort vent associades a les tempestes. Es podrà superar el llindar dels 20 mm/ 30 min a gran part del territori, a comarques de Catalunya Central, Prelitoral de Barcelona i de Tarragona, Lleida, Alt Pirineu i sobretot a les comarques de Girona. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà local.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l’INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació del Pla. Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups actuants.

Per obtenir més informació:

– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

– Incidències viàries: http://cit.transit.gencat.cat

– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies