Ciutadans guanya amb contundència les eleccions autonòmiques a Barberà del Vallès i Catalunya

Ciutadans (C’s) ha estat la força més votada a Barberà del Vallès en aquestes Eleccions al Parlament de Catalunya 2017, amb un 34,70% dels vots. Li segueix el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) amb el 19,82%; Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-CatSí) amb el 16,70%; Catalunya En Comú-Podem (CatComú-Podem) amb el 11,13%; Junts per Catalunya (JUNTSxCAT) amb el 7,58%; Partit Popular (PP) amb el 4,41% i la Candidatura d’Unitat
Popular (CUP) amb el 3,41%.

La normalitat ha presidit la jornada electoral a Cerdanyola del Vallès. Totes les meses s’han constituït sense cap incidència i els col•legis electorals han pogut mantenir les seves portes obertes durant tot el dia. La participació a Barberà del Vallès ha estat un dels aspectes més destacables de la jornada, ja que el nombre de ciutadans i ciutadanes que han votat ha estat del 83,90%, pujant un 5,14% respecte a les eleccions de l’any 2015.
Per altra banda s’ha demostrat de nou que les enquestes i previsions són orientatives respecte el resultat real final. Un cop més hi ha hagut errors d’expectativa fonamentals.

Per primer cop guanya, en escons i en vots, un partit no nacionalista. Ines Arrimadas ha aconseguit un resultat històric pel seu partit. Un resultat que difícilment, més enllà de la celebració puntual, li permetrà cap més tipus de moviment doncs la resta de resultats de les altres forces permetran que el bloc independentista, encapçalat per Junts per Catalunya, amb ERC i la CUP pugui investir a Puigdemont president. Resultat agredolç de PSC i ERC doncs ell permet celebrar l’augment però plorar per no haver aconseguit els objectius previstos.

Pel que fa a Barberà del Vallès i respecte altres eleccions les valoracions són semblants a les generals de Catalunya i el comportament dels partits ha estat molt semblants. Mínim increment del PSC i d’ERC i victòria total de Ciutadans. Com es pot traslladar aquest resultat a unes futures eleccions municipals és la pregunta de molts i evidentment la resposta ha de passar per esperar si Ciutadans participarà o no en aquestes prope eleccions.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies