Campanya per una assistència primària digne de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallés.

Les Federacions i associacions veïnals de diversos municipis del Vallès integrades en la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès i en el marc de la campanya “Una sanitat pública comença per una Assistència Primària digne”, han de portar a terme aquesta setmana una enquesta a les portes dels CAP entre els/les usuaris/es respecte al servei rebut i les deficiències existents.

Convé recordar que dins de les antisocials retallades sofertes per la sanitat pública en general, l’assistència primària ha estat la més perjudicada i que entre altres conseqüències tenim la pèrdua a Catalunya de més de 2.500 professionals entre metges, infermeres i personal administratiu i el personal està sotmès a unes condicions de treball precàries i estressants: han ficat mà als seus sous (congelació, retallada de pagues); reduït de 37 a 25 hores la jornada d’interins i contractats; gairebé nul·la substitució en cas de vacances, baixa per malaltia, permisos de maternitat o jubilació, que obliga a assumir la quota dels seus companys augmentant les llistes d’espera; etc.

La Generalitat menysprea l’Assistència Primària i potencia l’atenció d’hospitals i telefònica. Però com sabem, ni l’hospital, ni el 061 són apropiats per donar l’atenció continuada i a domicili i el que fa és augmentar la saturació dels serveis d’urgència i desaprofitar el potencial de l’atenció primària d’oferir una atenció propera i de filtre per a les urgències.

La campanya, que tindrà diverses fases i actuacions al llarg de l’any, reivindica una Assistència Primària al servei dels pacients, no dels resultats econòmics (la nostra salut no és un negoci); recursos de personal, econòmics i infraestructures suficients (no a les retallades); cobrir automàticament les baixes del personal; dotar dels especialistes necessaris (pediatria, ginecologia, oftalmologia, ….); límit màxim de 48 hores per ser visitat; la construcció dels CAP ‘s que encara falten en alguns municipis; adaptació dels equipaments a les necessitats creixents per l’evolució demogràfica etc.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies