Bretxa Salarial: com afecta a les pensions

El partit Socialista de Barberà comença el cicle de Xerrades Diàlegs per Barberà amb un tema d’actualitat “Bretxa salarial: com afecta a les pensions”.

Per aquesta ocasió van comptar amb la presencia de Ana del Frago Bares , primera secretaria de la Agrupació del PSC de Barberà i Diputada en la Diputació de Barcelona , i Nuria González López advocada del gabinet jurídic de l’UGT i Presidenta de l’Associació Internacional L’Escola, en Mèxic i Espanya, directora de polítiques públiques de l’Observatori contra el feminicidi, les desaparicions i la violència de gènere en l’Estat de Mèxic (MexFem).

La sala es va omplir i al finalitzar l’acte tots els assistents van fer un brindis.

La Xerrada es va centrar principalment en la Bretxa Salarial a l’hora de rebre la pensió i la pensió de viudetat. A Barberà concretament afecta a un col·lectiu de 5136 dones.

Es va posar de manifest diferents motius perquè es produïa aquesta bretxa entre d’altres: les dones són les primeres en abandonar el lloc de treball per fer-ser càrrec de la cura, per la maternitat, mitja jornada, els llocs de treballs mes remunerats segueixen ens mans principalment d’homes.

I es van donar possibles solucions però la principal és garantir un Mercat laboral sòlid amb salaris dignes.

Deixa un comentari