Bretxa Salarial: com afecta a les pensions

El partit Socialista de Barberà comença el cicle de Xerrades Diàlegs per Barberà amb un tema d’actualitat “Bretxa salarial: com afecta a les pensions”.

Per aquesta ocasió van comptar amb la presencia de Ana del Frago Bares , primera secretaria de la Agrupació del PSC de Barberà i Diputada en la Diputació de Barcelona , i Nuria González López advocada del gabinet jurídic de l’UGT i Presidenta de l’Associació Internacional L’Escola, en Mèxic i Espanya, directora de polítiques públiques de l’Observatori contra el feminicidi, les desaparicions i la violència de gènere en l’Estat de Mèxic (MexFem).

La sala es va omplir i al finalitzar l’acte tots els assistents van fer un brindis.

La Xerrada es va centrar principalment en la Bretxa Salarial a l’hora de rebre la pensió i la pensió de viudetat. A Barberà concretament afecta a un col·lectiu de 5136 dones.

Es va posar de manifest diferents motius perquè es produïa aquesta bretxa entre d’altres: les dones són les primeres en abandonar el lloc de treball per fer-ser càrrec de la cura, per la maternitat, mitja jornada, els llocs de treballs mes remunerats segueixen ens mans principalment d’homes.

I es van donar possibles solucions però la principal és garantir un Mercat laboral sòlid amb salaris dignes.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies