Arriba la setmana del Bacallà 2019

Bacallà a la mel, amb carxofes, untat amb crema de calçots o fruites del bosc, servit amb escalivada  o fet croquetes amb poma són alguns dels plats que es podran degustar als 23 restaurants de la ciutat que participaran a la Setmana del Bacallà 2019. Durant els dies de la setmana els restaurants participants es comprometen a incloure com a mínim un plat fet amb bacallà al menú i cinc a la carta.

Es tracta d’una cita consolidada de l’oferta gastronòmica de Cerdanyola del Vallès que satisfà al públic habitual dels restaurants locals i al nou que atret per la promoció de la setmana vindrà a assaborir les moltes receptes que es poden fer amb bacallà. Un peix molt versàtil i saborós, que en la seva varietat skrei arriba aquests dies als mercats i als restaurants.

La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, ha destacat que la setmana del bacallà es fa “en el moment adequat perquè ara arriba la matèria primera de més qualitat”, i és cuinat amb productes frescs, de proximitat. El bon fer dels restauradors i restauradores permet oferir a la clientela grans i saborosos plats. Per això, ha dit, “voldria convidar a tothom a sortir a dinar i a sopar fora, visitant tots els establiments, tastant els diferents plats que ofereixen”.

El president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro, ha destacat la “implicació” dels restaurants participants en la seva oferta culinària perquè busquen “satisfer” als nous clients que arriben per aquestes jornades. I és clar, també agradar i sorprendre als habituals.

Castro ha explicat que els restaurants participants són, cada any, els mateixos tot i que “tots fem alguna innovació i aportació cada any”. No debades “és el moment de fer-ho, la setmana, perquè el públic és més receptiu”. Ha afegit que la setmana és molt important per promocionar la restauració cerdanyolenca.

La setmana del Bacallà es va presentar dijous matí al restaurant El Racó de la Plaça, un dels establiments participants. Hi participaren en la roda de premsa la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, i els membres de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria del Vallèws Occidental i el Barcelonès, Mònica Álvarez i Antonio Castro.

Complementen la proposta de la Setmana del Bacallà les activitats organitzades a la Biblioteca Central. Del 22 de febrer al 9 de març es podrà veure una mostra bibliogràfica dedicada al bacallà i la cuina marítima. A la planta – 1. I el dia 4 de març, a partir de les 18 h, es farà un taller de cuina a càrrec de Montse Tàpies. Cal inscripció prèvia. A partir del 18 de febrer, via web www.bibliotecacerdanyola.cat, telefònicament al 935 807 602 o bé personalment.

S’ha editat un díptic de la Setmana del Bacallà amb tota la informació dels restaurants participants i un plànol d’ubicació dels establiments. El trobareu com a document adjunt d’aquesta informació.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies