Aprovat el Pla Local de Joventut 2017-2020

El projecte del Pla Local de Joventut 2017-2020 de Barberà del Vallès, encapçalat per la regidora de Joventut, Participació i del Programa Municipal de Polítiques per l’Equitat de Gènere, Mireia Sánchez Pi, veurà la llum després d’haver rebut el suport de tots els grups municipals a la sessió plenària del mes de febrer, celebrat el passat dia 22.

Fruit d’un any de treball, on s’han recollit les aportacions de diversos actors claus en les polítiques de joventut, tant a nivell d’entitats, personal tècnic i polític, experts i el jovent de Barberà, el Pla Local de Joventut 2017-2020 està organitzat en 7 eixos (ocupació, educació, convivència, participació, salut, relacions afectives i equitat, oci i cultura, viure a Barberà) i traça el marc d’actuació en el que s’inscriuran les línies de treball de les polítiques de joventut impulsades des de l’Ajuntament i el conjunt ciutadania durant els propers quatre anys.

El Pla Local de Joventut 2017-2020 està plantejat per a dotar a la ciutadania de Barberà d’eines per a fer front les problemàtiques i necessitats que afecten al jovent i que repercuteixen en el futur del conjunt de la nostra societat. En aquest sentit, en el marc del nou Pla Local de Joventut, es posaran en marxa diverses actuacions per a superar els reptes derivats de fenòmens com l’atur juvenil i la precarietat laboral; les dificultats per accedir a l’habitatge; la necessitat d’una formació completa alhora que accessible; l’ús saludable dels espais d’oci; o les desigualtats de gènere.

El nou Pla Local de Joventut està elaborat amb la voluntat de fer de Barberà una ciutat en la qual les persones joves no tinguin necessitat de marxar a viure fora per a poder desenvolupar la seva vida i inquietuds. Així doncs, la voluntat del nou Pla és que la societat de Barberà faci seva la idea de que el foment d’un jovent actiu i participatiu és la millor manera de que els i les joves no només siguin capaces de fer front per si mateixes a les seves problemàtiques, sinó que també
puguin ser actors presents i tinguts en compte en el conjunt de decisions que es prenen pel futur de la vida del municipi.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies