Amics de l’Òpera de Sabadell programa un homenatge al Banc de Sabadell

La Presidenta dels Amics de lÒpera de Sabadel, senyora Mirna Lacambra ens envia un escrit de presentació de temporada en el que explica de manera especial l’homenatge que l’entitat té previst fer al Banc de Sabadell pel suport a les programacions d’aquesta anys.

Mirna Lacamabra: Trenta anys portant l’òpera als pobles de Catalunya, trenta anys portant moments de felicitat a les persones. Sentim una gran alegria en pensar que tanta gent en el transcurs d’aquests anys ha gaudit d’aquest meravellós espectacle que és l’òpera. L’art més complet que ha pogut imaginar l’ésser humà, l’art per excel•lència. No és per casualitat que l’òpera ha complert ja més de 400 anys d’existència i que avui en dia està més viva que mai, amb nous joves compositors, nous artistes que rejoveneixen les concepcions de les òperes, nous cantants amb meravelloses veus i bons intèrprets musicals i també com actors. Arreu del món s’inauguren nous teatres d’òpera, i si parlem d’Espanya, fa trenta anys només hi havia el Gran Teatre del Liceu de Barcelona que tenia una temporada d’òpera com cal i actualment hi ha més de 30 ciutats que tenen la seva temporada. Fins i tot s’ha creat una entitat que té per nom Ópera XXI (Asociación de Teatros, Festivales y Temporadas Estables de Ópera en España), on hi estem agrupats tots els qui en fem.

Mentrestant, estem també celebrant els 35 anys de la nostra creació. Vàrem encetar una etapa molt creativa a la nostra ciutat dintre del món de la música. Els projectes que hem endegat han estat molt variats, iniciant amb una temporada d’òpera, que Sabadell no havia tingut mai. Amb el temps vàrem crear l’Orquestra Simfònica del Vallès i, conjuntament amb la Generalitat, creàrem el Cicle Òpera a Catalunya per descentralitzar l’òpera i perquè tots els ciutadans del nostre país la poguessin tenir a casa seva. Més endavant vàrem inaugurar l’Escola d’Òpera de Sabadell que tantes alegries ens ha donat amb el descobriment de nous talents artístics.

Tot això, i molt més, no hauria estat possible si el Banc Sabadell no hagués cregut en els nostres grans projectes, recolzant-los, donant-los-hi suport econòmic i moral, any rere any, sense mai defallir durant 35 anys. És d’agrair tanta abnegació i nosaltres som agraïts. Per aquest motiu, volem retre un homenatge al Banc Sabadell, amb un concert on hi intervindran el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès i un meravellós ramell de grans cantants del moment, que ens interpretaran les mes boniques àries i duets de les òperes, tots ells dirigits pel Mestre-Director Musical Daniel Gil de Tejada. Aquest magne concert el denominarem

GRAN CONCERT D’HOMENATGE AL BANC SABADELL

TÍTOLS DE LA TEMPORADA 2017-2018

COSÌ FAN TUTTE de Mozart:
La deliciosa i refrescant òpera de Mozart que com diu en Pau Monterde, Lorenzo Da Ponte va donar a Così fan tutte un subtítol que sovint oblidem: La scuola degli amanti. Per a ell devia ser important, ja que l’única vegada que es refereix a aquesta òpera en les seves Memòries ho fa precisament amb aquest subtítol. La scuola degli amanti posa de relleu que el tema d’aquesta òpera és un aprenentatge: la iniciació en el coneixement de l’autèntica naturalesa de l’amor per part de dues parelles de joves. Così fan tutte no parla doncs de la infidelitat femenina com podria fer creure el títol i s’ha dit sovint, sinó de la relació entre sexes, de la complexitat de les relacions amoroses i del descobriment de l’amor i del sexe.

DON CARLO de Verdi:
Una de les grans obres mestres del compositor Giuseppe Verdi. Òpera de grandiositat musical i argumental. Aquesta serà el gran repte de la temporada que a l’AAOS haurem d’assumir i en el que intentarem aconseguir la millor realització possible, amb tot el coratge que ens caracteritza i amb tota la il•lusió.

CAVALLERIA RUSTICANA de Mascagni i PAGLIACCI de Leoncavallo:
Dues joies del verisme italià, que dintre del cicle Òpera a Catalunya només vàrem programar el 1992 amb la inoblidable Fiorenza Cossotto i el 2006. En el fons, un altre repte per nosaltres.

Els intèrprets han estat com sempre seleccionats d’entre els més destacats de la flor i nata de la joventut actual, acompanyats pels competents directors musicals i d’escena, per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor AAOS.

Volem donar les gràcies als teatres adherits al Cicle Òpera a Catalunya per la seva constància integrant en la seva programació, any rere any, aquest encisador espectacle que és l’òpera:

Teatre la Faràndula de Sabadell, Teatre Municipal de Girona, Teatre Auditori de Granollers, Teatre de la Llotja de Lleida, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre Fortuny de Reus, Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre Tarragona de Tarragona, Teatre Felip Pedrell de Tortosa, Teatre l’Atlàntida de Vic i Atrium de Viladecans.

També el nostre agraïment als col•laboradors, socis, abonats i públic en general que ens és fidel amb l’assistència als nostres espectacles i, una vegada més, agraïm també el patrocini de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell i el Ministerio de Cultura (INAEM) i el suport de la Fundació Banc Sabadell.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies