Absolts els acusats per l’endoll de Piedrafita a Mercavallès

El principal acusat, Antoni Rebolleda, president del Consell Comarcal en el moment dels fets, va reconèixer al judici que complia ordres (“una imposició”, segons la sentència) de la federació comarcal del PSC. I que, executant-les, va contractar José Manuel Piedrafita com a director de Mercavallès. Els tribunals hi veuen irregularitats però no delictes. Els tres acusats han sortit absolts. Per un costat els presumptes delictes han prescrit i per l’altra banda no s’ha pogut acreditar prevaricació.

Tres persones han comparegut com acusades en aquesta investigació. Antoni Rebolleda, president del Consell Comarcal entre 2007 i 2009, i actual cap de Turisme de l’ajuntament de Sabadell. En segon lloc, l’exgerent del Consell Comarcal, Américo Ologaray, i finalment el propi beneficiat de la contractació a Mercavallès des del 2007, l’exregidor, expresident del CE Sabadell i dirigent del PSC sabadellenc, José Manuel Piedrafita.

La titular del jutjat penal número 3 de Terrassa ha absolt Rebolleda i Ologaray de nomenament il·legal per a càrrec públic i prevaricació. A Piedrafita l’absol d’acceptació de nomenament il·legal per a càrrec públic. Per un costat, perquè els presumptes delictes de nomenament il·legal i acceptació de nomenament il·legal haurien estat prescrits des de l’any 2012 (tres anys després de la contractació de l’any 2009), al parer de la jutgessa. I pel que fa a la prevaricació, no estima provat que Rebolleda ni Ologaray es decidissin afavorir Piedrafita. Tampoc que Piedrafita i els altres dos acusats s’haguessin posat d’acord amb anterioritat per la contractació. Per tant, preval el dret a la presumpció d’innocència. Això, tot i que les declaracions al judici d’alguns dels acusats, com explicita la mateixa sentència, a la que ha accedit iSabadell:

La contractació de Piedrafita va ser imposada pel “PSC de la comarca” (es refereix a la federació Vallès Sud del PSC, controlada en aquell moment pel bustisme) al president del Consell Comarcal. Un cop contractat l’any 2007, i renovat l’any 2009, Piedrafita va mantenir el càrrec de director de Mercavallès fins el febrer de l’any 2014. Ologaray i Rebolleda havien sortit feia anys ja de la institució comarcal. El propi Consell va obrir dos procediments per irregularitats administratives en la contractació.

La vista es va dur a terme el passat dia 10 d’abril. La sentència no és ferma i es pot recórrer en un termini de 10 dies.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies