230.000 euros contra el malbaratament alimentari a la comarca

El Consell Comarcal del Vallès Occidental impulsarà de nou el projecte de sostenibilitat i reaprofitament alimentari Recooperem. Ho va aprovar aquest dijous 20 el Ple del Consell Comarcal, que donarà una nova empenta de 230.000 euros al projecte per prevenir el malbaratament alimentari a la comarca i alhora fer front a les necessitats de suport alimentari que tenen les famílies i persones en situacions de vulnerabilitat a la comarca.

 

Amb aquest nou impuls de la iniciativa sorgida al 2014 es vol consolidar la tasca de Recooperem, alhora que iniciar un nou projecte de sostenibilitat alimentaria al mercat comarcal Mercavallès. A la primera acció hi participen ja 11 municipis, 46 escoles, 22 empreses de menjador i 12 entitats socials amb el reaprofitament alimentari a les escoles, i durant el 2021 s’hi destinarà pressupost comarcal per a diferents actuacions per la consolidació i expansió del projecte, com la compra de material o el suport a la distribució d’una forma sostenible.

 

Ignasi Giménez, president de l’organisme comarcal, va destacar que són “uns projectes que tenen un clar impacte social, amb l’atenció de garantia alimentaria a famílies vulnerables, però alhora amb un impacte ambiental important, que s’alinea amb les polítiques de lluita contra el canvi climàtic que estem portant a terme”. En aquesta línia, el Consell Comarcal està treballant en un projecte per a presentar als fons europeus Next Generation.

 

La clau del projecte Recooperem consisteix a aprofitar i recuperar els excedents alimentaris cuinats en els diferents centres de producció de la comarca i distribuir-los posteriorment a través d’entitats socials, de rebostos municipals i altres. Actualment, la iniciativa es desenvolupa als menjadors escolars tot i que s’està treballant perquè s’uneixin hospitals, empreses, restauració I altres agents del sector de la restauració.

 

El projecte s’ha dut a terme als municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Sant Cugat del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Hi ha altres municipis  que estan valorant la seva adhesió amb les seves escoles i entitats. Des de 2015 a 2019 es van servir més de 34.000 àpats, arribant a gairebé 2.500 famílies i evitant generar més de 15.000 quilos de residus.

 

FOTO PORTADA: Un menjador escolar | Cedida

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers d'anàlisis per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Configuració de cookies
Política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies